15:30

WAGGERYDS IK

Referat: JÖNKÖPING BANDY B - WAGGERYDS IK

I fredags eftermiddag var årets eller säsongens kallaste match och spelet blev därefter minus 11 visade termometern på Råslätts IP.
Matchen började i ett rätt hyfsat tempo med lite halvchanser åt båda hållen där Waggeryd ändå skapade dom bästa lägena. Därför kändes det rätt snopet när Jönköping/Månsarp tilldömdes straff efter en hörna! Domaren tyckte tydligen att det satsades rakt på skytten, ovanligt domslut.
Som tur var räddade Jocke straffen. Bara några minuter senare satte David Lagerstrand 0-1 efter en öppnande passning från Calle Arnoldsson för att tre minuter senare öka på till 0-2 den här gången med Sebastian Hultman som passningsläggare.
Efter det målet böljade spelet fram och tillbaka med Jönköping som det något bättre laget. I matchens 22 minut höll sig Viktor Hjelm framme efter en tilltrasslad situation och slog in 0-3 snyggt på volley, pass den här gången från Albin Sandberg.

Nu tog Jönköping över matchen och skapade ett antal hörnor behöll trycket och lyckades få med sig 1-3 efter ett långskott i matchens 33 minut, det var också halvtids resultat.
Om första halvlek var slarvig och rent av dålig från vår sida blev tyvärr andra inte mycket bättre. Vi fick helt enkelt inte något att stämma, dåliga passningar, inget snack, med utvisningar som resultat.

I minut 70 bestämde vi oss för att utnyttja timeouten för och lugna ner oss lite. Om det var ett bra beslut får vi väl aldrig veta men i matchens 81 minut gjorde Niklas Hedin 1-4 efter en smörpassning från Henke Tält. Jönköping gjorde sedan 2-4 i slutskedet som också blev slutresultat.
Sammanfattning: Att vi kan bättre var väl alla överens om. Att man gör en och annan match som man inte är nöjd med är väl heller inte så konstigt och att vinna utan att det stämmer är ju också en styrka. /Häger